Skip to main content

Ook u helpen wij graag bij de aankoop van uw Hongaars Huis

engels-vlaggetje
Contact Jacob de Boer
+31 6 5111 2651
jacobdeboer
info@hongaarshuis.nl

Ook u helpen wij graag bij de aankoop van uw Hongaars Huis

engels-vlaggetje
chat btn
Contact Jacob de Boer
+31 6 5111 2651
jacobdeboer

Reizen naar Hongarije

Reizen naar Hongarije kunt u prima met de auto doen. Vanuit Nederland (Utrecht) naar Boedapest ongeveer 12 uur rijden. Reken op een uurtje of 14-15 inclusief wat eten en rusten. Wilt u het in twee dagen rijden, dan kunt u heel goed overnachten bij Passau, iets buiten Wenen en natuurlijk op diverse andere leuke plaatsen langs de route. Leuke combinatie ook om eens een paar steden te bezoeken bij het reizen naar Hongarije.. Handig om te weten is dat u in Oostenrijk en Hongarije een vignet nodig heeft voor de snelwegen en grote doorgaande wegen. Vignetten kunt u kopen bij benzinestations vlak voor de grensovergangen, of direct op de grensovergangen. Voor Hongarije kunt u ook een vignet online kopen.

Vliegen naar Hongarije.

De snelste manier is om te vliegen naar Hongarije. U kunt vliegen naar Boedapest, maar ook naar de stad Debrecen in het oosten. Ook in het westen is er bij het balaton een vliegveld (Hévíz), maar dat is (nog) alleen in gebruik voor chartervluchten.
U kunt vliegen met een maatschappijen als KLM (Amsterdam en Brussel), maar ook de zogenaamde prijsvechters brengen u op een prima manier naar Boedapest en tegen heel concurrerende tarieven. Kijk bij voorbeeld eens op de website van Wizzair en Easyjet. Vertrekt vanuit Eindhoven, Amsterdam of Brussel – Charleroi en bent u in een kleine 2 uurtjes in Hongarije. Zo af en toe zijn er aanbiedingen waardoor u ook vanuit Amsterdam voor weinig geld naar Hongarije kunt vliegen.

U kunt vliegen naar de hoofdstad Boedapest welke mooi centraal gelegen is in Hongarije. Van hieruit kunt u prima naar alle gebieden waarin wij u aanbod kunnen presenteren. Gaat u naar het Tisza gebied of het noorden van Hongarije dan kunt u ook vliegen op Debrecen. Vanuit Eindhoven zijn er meerdere keren per week een vlucht naar Debrecen. Voor het westen van Hongarije zijn er plannen om te gaan vliegen op het vliegveld bij Hévíz, maar daar alleen nog chartervluchen.

Auto huren.

In Hongarije aangekomen gaat u verder met een huurauto. Vliegt u op Boedapest dan kan ik u aanraden een auto te huren bij Usave. Persoonlijk heb ik daar prima ervaringen mee. Zij zijn een gerenommeerde en betrouwbare verhuurders en bieden een prima service. U wordt opgehaald op het vliegveld, gaat gemakkelijk de snelweg op vanaf het verhuurkantoor en bij terugkomst wordt u ook weer naar het vliegveld gebracht. Keurig en snel geregeld. Dat maakt reizen naar Hongarije wel zo gemakkelijk.

De auto kunt u huren inclusief verzekeringen en bij het boeken kunnen ook al de extra zaken opgegeven worden als tweede chauffeur, kinderzitje e.d. Al deze zaken kunt u ook bij het ophalen van de auto nog regelen. Tip is om dan ook even te controleren of de auto een vignet heeft. Dit is in Hongarije nodig om op de snelwegen te mogen rijden. Kan het verhuurbedrijf elektronisch afsluiten. Een auto huurt u makkelijk bij Autoeurope via Hongaars Huis. Vaak boekt u dan een auto van Usave.

 Autoeuropewizzair    eausjetklm

 Met openbaar vervoer reizen in Hongarije.

Reizen met openbaar vervoer is goed mogelijk, maar hou rekening moet overstappen. Door het land heen een aantal grote treinlijnen en dan overstappen op de boemeltreinen. Overigens wel leuk om eens te doen om sfeer te proeven. Meer informatie over het spoorboekje van Mav. Ander idee is om met de bus te gaan. Door het land heen lopen een aantal snelbussen die, zeker vanuit Boedapest, goed vervoer bieden.

Leuk om te weten is wellicht dat reizen met openbaar vervoer voor 65 plussers tegen nagenoeg geen kosten mogelijk is.