Skip to main content

Ook u helpen wij graag bij de aankoop van uw Hongaars Huis

engels-vlaggetje
Contact Jacob de Boer
+31 6 5111 2651
jacobdeboer
info@hongaarshuis.nl

Ook u helpen wij graag bij de aankoop van uw Hongaars Huis

engels-vlaggetje
chat btn
Contact Jacob de Boer
+31 6 5111 2651
jacobdeboer

Emigreren Hongarije

Meer en meer zijn er mensen die overwegen te emigreren naar Hongarije. In Hongarije zoeken ze dan de rust en ruimte en u kunt er vooral goed leven van uw pensioen. Emigratie is niet zo ingewikkeld omdat Hongarije ook tot de Europese Unie behoort. Dit maakt het niet al te moeilijk.

De start is bij woonruimte. Als u een woning heeft gekocht dan kunt u alleen online (sinds 1 januari 2023 ) de aanvraag in vullen. Dit gaat via https://enterhungary.gov.hu/eh/?en. Hiervoor moet u een koopcontract hebben (adres), geldig uittreksel van het kadaster, wat pasfoto’s een bankpasje en een bewijs dat u verzekerd bent. Hier vraagt u een adreskaart (Lakcim) aan. Dit heeft u bijvoorbeeld weer nodig als u een auto koopt.

Uiteraard komen er nog mee zaken bij kijken als het eventueel sluiten van een Hongaarse ziektekostenverzekering en auto e.d. Ook kunt u als u in Hongarije geregistreerd bent uw AOW, WAO en Pensioen belastingvrij gaan ontvangen. Uitgangspunt hierbij is dat er in Hongarije geen belasting over pensioen wordt betaald en u belasting betaalt in het land waar u woont. Voor de details kunt u het beste contact opnemen met uw belasting adviseur. Dit is dan wel de hoofdlijn, maar de details kunnen voor iedereen anders kan zijn.

Bereidt u goed voor en verzamel informatie. Niet alleen over een woning in Hongarije want daar kan de makelaar u alles over vertellen, maar neem ook contact op met de ambassade of het consulaat. Zij weten precies wat u moet regelen. Uiteraard helpen wij u ook graag verder waar mogelijk.

Voor de Nederlandse emigrant is de website van de rijksoverheid een mooi start punt. Zoek eens bij “wat-moet-ik-regelen-als-ik-ga-emigreren”.

Meer lezen over emigreren naar Hongarije?

Voor meer informatie verwijs ik graag naar de websites van de rijksoverheid, SVB en de belastingdienst:
https://www.svb.nl/nl/emigratie

https://www.svb.nl/nl/aow/aow-buiten-nederland/u-gaat-buiten-nederland-wonen

https://www.hetcak.nl/regelingen/buitenland

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/buitenland/content/emigreren-verhuizen-naar-buitenland

Hier een mooie checklist:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/buitenland/content/emigreren-checklist

En hier een site vanuit Hongarije:
http://bmbah.hu/index.php?lang=en